Marija Tetkic v3

Odgovara:
Marija Tetkić, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Imam problem sa preparatom Anima Strath. Naime, na preporuku veterinara, moja mačka je popila celu flašicu od 100ml (5ml dnevno), da bi kasnije veterinar rekao da mogu da nastavim da joj dajem po 3ml. Tada sam kupila ono veče pakovanje od 250ml. Posle mesec i po dana, preparat je promenio miris i kao da je postao malo ređi. Bio je letnji period i vrućine, a obzirom da se preparat čuva na sobnoj temperaturi, pomislila sam da se pokvario, pa sam ga bacila. Pre dva meseca sam kupila novo pakovanje, desilo se isto. Dobio je onako intezivniji miris i za nijansu je ređi. Šta da radim? Rok je dobar, piše da se čuva na sobnoj temperaturi, u kući je toplo ali ništa preterano....da li je moguće da se pokvario? Da li smem da nastavim da joj dajem? I imam mali problem sa drugom mačkom. Sve mace, kuce bez problema popiju tabletu protiv glista i parazita sem nje. Ne mogu da je prevarim i stavim tabletu u hranu zato što ona isključivo jede granule (specifična je i po tome što ništa od kesica za mačke neće da jede, samo poliže onu tečnost i ostavi) i kad dobije nešto drugo, prvo dugo liže i njuška i tabletu čim oseti, ostavi to. Kad pokušam da joj gurnem u grlo, otvori usta i neće da guta dok se tableta ne istopi i ne počne da curi. Takođe u toj situaciji podivlja i postane baš agresivna. Da joj gurnem onako duboko u grlo, plašim se da je ne povredim. 

Da li možda smem tabletu da izmrvim pa da pomešam sa zalogajem živog mesa (to jedino voli sem granula)? Ili na neki drugi način ? Hvala unapred na odgovoru i izvinjavam se zbog duže poruke. S poštovanjem, Sandra

O: Anima Strath preparat je vitaminsko mineralni preparat za imunitet i apetit za sve životinje.


Sadrži biljne proteine, masti i ugljene hidrate, ali i 11 vitamina, 19 minerala (uljučujući kalcijum, fosfor, gvožđe i selen), 20 amino kiselina i 11 opštih gradivnih materija organizma.


Proizveden od isključivo prirodnih sastojaka u strogo kontrolisanom dnevnom procesu.

Utiče na oboljšanje apetita, održavanje i dobijanje mišićne mase, otpornost, izdržljivost, čini dlaku zdravom i sjajnom dlaka, poboljšava plodnost.

Anima Strath je preparat izuzetnog kvaliteta. Proizvodi se po najvišim standardima i prolazi stroge kontrole. Čuva se na sobnoj temperaturi i nije sklon kvarenju u roku koji je naveden od dana proizvodnje.

Ukoliko nije istekao rok trajanja, Anima Strath je bezbedan za korišćenje. Promena svojstva sirupa može biti posledica promene same tehnologije proizvodnje, ali informacije o tome može da Vam da jedino proizvođač.

Mi do sada u Pet Centru nismo imali ni jedan slučaj prigovora ili žalbe na kvalitet i efikasnost ovog proizvoda.

Od nedavno na našem tržištu je Anima Strath dostupan i u obliku tableta i sitnih granula koje se lako mešaju sa hranom.

Što se tiče preparata protiv crevnih parazita, mace često mogu biti veoma nezgodne. Zbog toga je Bayer napravio preparat Profender koji se aplikuje direktno na kožu (spot on preparat).

Profender je bistri, žutosmeđi rastvor koji sadrži emodepsid i prazikvantel u određenim koncentracijama posebno prilagođenim određenoj telesnoj masi mačke (za male mačke, srednje velike mačke, velike mačke).

Profender deluje na :
- valjkaste crve (Nematode) - Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeforme,
- pantljičare (Cestode) - Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multiocularis.

Staljva se jednostavno na kožu sa gornje strane vrata i na taj način možete izbeći veliki problem sa davanjem tabletica i paste.

Ukoliko želite takođe macu možete blago sedirati nekim od preparata za smirivanje mace. O tome sam pisala u tekstu Sredstva za smirivanje mace/Calm hrana.

OZNAKE: