Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Interesuje me na koliko se vremenski maca vakciniše opet i koliko otprilike košta vakcinisanje? Imam malu macu, ima oko 2 meseca.
Hvala, Anđelka

O: Mačići se prvi put vakcinišu protiv mačjih zaraznih bolesti u uzrastu od 8 - 9 nedelja, a revakcinišu se posle 4 nedelje od vakcinacije. Vakcina je polivalentna i omogućava zaštitu Vaše mace od upale gornjih disajnih puteva i zaraznog zapaljenja creva - panleukopenije mačaka. Sa navršena 3 meseca, daje se vakcina protiv besnila.

Pored vakcinacije, neophodno bi bilo da mače bude očišćeno od endoparazita. Za tu namenu iz naše ponude Vam izdvajam Vitaminthe oralnu pastu (Virbac), koja se lako primenjuje, a širokog je spektra delovanja i jednokratno se aplikuje. Pasta se nalazi u specijalno graduisanom špricu, tako da je aplikacija olakšana i ne postoji mogućnost predoziranja.

S obzirom da u Pet centru postoji veterinarska apoteka, u okviru koje se ne pružaju veterinarske usluge tipa vakcinacije, informacije o ceni ove usluge možete dobiti u bilo kojoj veterinarskoj ambulanti.

OZNAKE: