Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Htela bi da vas pitam nešto. Nedavno sam kupila zeca ali ne znam šta da mu dajem da jede.  I dali treba da posetimo veterinara? Hvala unapred!

O: Za ishranu zeca, preporučila bih vam isključivo originalna pakovanja gotove hrane za zečeve koja vam garantuje pre svega kvalitetan i adekvatan obrok za vašeg budućeg ljubimca. Sveže povrće se uključuje posle 6 meseci starosti, ali vrlo oprezno, jer ove životinje imaju jako osetljiv digestivni trakt. Seno je obavezni sastojak u ishrani zeca jer obezbeđuje optimalan balast u digestivnom traktu. Patuljastim zečevima hrana mora biti dostupna tokom celog dana.

Radi dobrog varenja i rada creva (patuljasti) zec mora da unosi dovoljno sirovih vlakana. Za mlade patuljaste zečeve je napravljen Cuni Junior Nature (Prestige). On obezbeđuje optimalan rast mladim životinjama. Ova hrana se može davati do uzrasta od šest meseci. Zatim je potrebno preći na Cuni Nature. Zahvaljujući velikom sadržaju sirovih vlakana i raznovrsnosti sastojaka, Cuni Nature je idealna hrana za sve patuljaste zečeve.

Cuni Indoor Nature je hrana razvijana specijalno za (patuljaste) zečeve koji pretežno žive u zatvorenom prostoru, i koja im obezbeđuje:

- Savršeno fizičko stanje i zdravlje zahvaljujući niskom energetskom sadržaju i ekstra dodatku vitamina D (za rast zuba).
- Optimalan rad creva i stabilnu crevnu floru zahvaljujući visokom sadržaju vlakana i prisustvu prebiotika Florastimul.
- Veliko smanjenje specifičnog mirisa urina zahvaljujući 100% prirodnom juka ekstraktu.
- Nenadmašan i optimalan unos hrane zahvaljujući ukusnom i lako svarljivom povrću i zrnevlju.
- Izvrstan, raznovrsan ukus zahvaljujući sušenom praziluku i šargarepi.