mirjana

Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Imam mužjjaka Kane Korso starosti 14 meseci, i hranim ga sa Alleva Giant Puppy & Junior hranom. Pre nekoliko meseci sam počela da mu dajem po 2 tablete Kalcefos AD. Pošto bih želela da mu u ishranu uvrstim i riblje ulje, molila bih vas da mi odgovorite da li bih u tom slučaju trebala da izbacim Kalcefos. Takođe bih vas molila da mi odgovorite koliko puta  nedeljno bih  trebala da mu dajem riblje ulje.
Hvala unapred! Biljana


O: Riblje ulje se sastoji od lako svarljivih ulja, a sadrži jod, fosfor, vitamine rastvorljive u mastima - A, D i E. Nekada se koristio za prevenciju rahitisa, ali danas postoje poboljšani preparati. Nedostatak klasičnog ribljeg ulja, je to što u kontaktu sa vazduhom, se lako kvari i užegne. Ukoliko hranite psa gotovom hranom, premium i superpremium kvaliteta (kao Alleva), u potpunosti su zadovoljene dnevne potrebe svih hranjivih sastojaka, pa tako i vitamina. Dodatke ishrani namenjene ljudima ne bi trebalo davati psima, jer sastavom i preporučenim količinama po pravilu ne odgovaraju potrebama životinja.

U našoj ponudi imamo preparate koji sadrže polinezasićene masne kiseline koje obuhvata naziv Omega-3 (EPA i DHA). Omega-3 masne esencijalne kiseline deluju u organizmu na različite korisne načine - na rad nerava i mozga, građu ćelijske membrane, kod zapaljenskih procesa, građu sluznica i kožnog epitela.

Svoju terapijsku primenu nalaze kod artritisa gde pokazuju poboljšanje u vidu smanjenja otoka i bolova, povećanja pokretljivosti, kožnih bolesti, kardiovaskularnih bolesti, bolesti respiratornih organa (astma, bronhitis), upalnih stanja (alergije, modrice, istegnuća).

 

OZNAKE:

psi

Afrički tvor - polni ciklus, sterilizacija i higijena

Sledeći članak