Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Poštovani, molila bih Vas da mi preporučite neko sredstvo protiv buva. Imam macu staru 5 godina i gomilu buva!! Stavljala sam front line, ali su mi na Veterinarskom fakultetu rekli da je to "falš" jer ga niko više kod nas ne uvozi. Preporučili su mi "Neostomosan", ali sam na netu pročitala da je izuzetno otrovan i ne bi da kupam macu u tome. Dal Vi imate nešto u svojoj ponudi što bi mi pomoglo da oslobodim macu .Betty

O: Frontline spot-on cat je preparat firme Merial (Francuska). Registrovan je kod nas i zastupnik za naše tržište  je firma Royal Vet.  

Ovaj preparat protiv ektoparazita možete kupiti u našoj veterinarskoj apoteci. Frontline spot-on se primenjuje  za kontrolu i preveniranje infekcije buvama, krpeljima i vašima. Posle lokalne aplikacije, ovaj preparat se deponuje u masnom tkivu kože i folikulu dlake, odakle se postepeno oslobađa.To mu omogućava duže delovanje.
 
Ovaj preparat štiti mačke od infekcije buvama do 5 nedelja, a od infekcije krpeljima do jednog meseca.
 
Takođe u našoj ponudi imamo i biljne antiparazitske ogrlice protiv buva.
 
Ono što svakako morate imati u vidu je istovremeno uništavanje buva na mestima gde Vaša maca boravi, jer buve ne žive na životinji već na njoj samo povremeno borave, dok se hrane .

OZNAKE: