ana_jovanovic2a


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Moje pitanje glasi: Da li Frontline ampula za mačke može da se koristi na mačetu starom 2 meseca i 10 dana. Ako može kakav je način primene. Znam da je dobar Frontline sprej za mačiće ali skup je pa nemam para da ga kupim. I da li ima nešto drugo osim Frontline protiv buva za mačiće? Hvala na odgovoru, Aleksandra.


O: Da bi aplikovali maci Frontline ampulu, ona mora biti stara najmanje 8 nedelja i teška 1 kg.

Vaša maca starosti 2,5 meseca ispunjava prvi uslov. Ukoliko je teška kilogram, možete joj aplikovati Frontline ampulu.

Frontline sprej se nanosi prskanjem životinje. Ruke zaštitite gumenim rukavicama. Potrebno je prekriti čitavu kožu, razmičuči krzno. Bočića od 100 ml je dovoljna za Vaše mače. Okvirno, proizvođač preporučuje da po kilogramu telesne težine pumpicu raspršivača pritisnete 6-12 puta.

Predeo glave i očiju ne smete prskati, već sprej naneti prvo na prst koji je zaštićen rukavicom, a zatim nežno naneti na dlaku. Maca se suši prirodno.

Minimalan interval između nanošenja je 4 nedelje.

Frontline sprej je najbezbedniji ektoantiparazitik koji se može koristiti za tretman mačića. On momentalno nakon nanošenja uništava sve buve i krpelje. Ponovo se nanosi nakon mesec dana.

Više o Frontline proizvodima za suzbijanje buva možete pročitati u tekstu Marije Tetkić, dr. vet. med., pod naslovom “Bube kod mačke nakon primene preparata protiv buva/Delotvornost i upotreba Frontline Combo Spot On”.

Advantage ampula se može koristiti kod maca starijih od 8 nedelja koje ne sisaju. Proizvođač u uputstvu ne navodi minimalnu potrebnu težinu.

Dodatne informacije o tretiranju mačeta protiv buva možete pročitati u tekstu Milana Milanovića, dr. vet. med., “Zaštita i tretiranje mačića protiv buva”.
 

OZNAKE: