Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Kad početi sa davanjem vitamina štencima i koje?
Hvala, Miloš

O: Period rasta je najosetljivi period u životu psa. Dok organizam raste i razvija se, neophodno mu je putem hrane obezbediti sve materije koje su mu neophodne kako bi se pravilno razvio. Manjak materija neophodnih za rast, kao i njihov višak, mogu biti štetni, tako da je neophodno optimalno izbalansirati obrok. Gotove dehidrirane i konzervirane hrane superpremijum kvaliteta su već pripremljene tako da samo njihovo korišćenje uz dodatak vode može biti dovoljno.

Nepravilno izbalansirana hrana može biti uzrok mnogih poremećaja: rahitis, nepravilni stavovi, digestivni poremećaji, pad imuniteta, bihejvioralni poremećaji, gojaznost, nedovoljna uhranjenost, anemija, problemi sa kožom i dlakom, endokrini poremećaji, itd...

Nedostatak/višak bilo kojeg elementa može dovesti do poremećaja u rastu. Ovi elementi se najvećim delom unose putem hrane, a ukoliko hrana nije optimalno izbalansirana, neohodno ih je dodavati putem vitaminsko-mineralnih preparata.

Najbolji izbor za Vaše štene je superpremium ili premium hrana, jer ta hrana sadrži sve potrebne hranljive materije pravilno izbalansirane, a neophodne za rast i razvoj skeleta i mišića. Ishrana psa najkvalitetnijim hranama obezbeđuje mu harmoničan rast i razvoj. Ova hrana sadrži i optimalan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje utiču na kvalitet kože i dlake. Sve hranljive materije, minerali i vitamini su pravilno izbalansirani i u optimalnim količinama tako da ukoliko hranite psa ovom hranom nije potrebno dodavati vitamine i minerale.

Važno je napomenuti da je najbolji izbor za Vašeg psa kupovina hrane u originalnom pakovanju jer samo tada možete biti sigurni u njen kvalitet, higijensku ispravnost, sačuvane hranljive sastojke u optimalnim količinama, kao i u zagarantovani rok upotrebe datog proizvoda.

Ukoliko ishrana Vašeg psa nije bazirana na nekoj od hrana superpremium i premium kvaliteta, neophodno je da već sada počnete sa davanjem vitaminsko-mineralnih preparata. Koji od preparata i u kojoj dozi ćete dodavati, zavisi od hrane koju štene jede. U našoj ponudi postoji široka paleta vitaminsko-mineralnih preparata, pa Vas pozivam da nas posetite kako bi izabrali najpogodniji preparat za Vaše štene.

OZNAKE: