Odgovara:
Mirjana Pejčić, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Dobila sam malo mače koje ima tek 3 meseca i interesuje me šta bi bilo najoptimalnije da joj u tom uzrastu ponudim u ishrani. Zahvaljujem, Vanja

O: Prva godina u ishrani Vašeg mačeta je najvažnija, jer će hrana kojom ga hranite imati veliki uticaj na njegov rast i razvoj. Iz tih razloga je veoma važno da budete sigurni da hrana kojom ga hranite sadrži vitamine, minerale i hranljive materije koje su mu potrebne. Veoma je važno istaći da mačka, za razliku od psa, ne može da sintetiše aminokiselinu taurin, a koja joj je neophodna za nesmetan rast i razvoj, tako da je može dobiti jedino putem hrane.

Svakako Vam preporučujem neku od premium ili super-premium hrana: Hill's, Royal canin, Trainer, Alleva. Odlične su i konzervice Shesir, koje sadrže čisto meso u sosu. Ove hrane su podeljene prema uzrastu mačaka, fiziološkom stanju, fizičkoj aktivnosti itd. Na svakom pakovanju hrane postoji tabela na kojoj je navedena količina hrane u gramima, prema telesnoj težini, koja je dovoljna da se zadovolje dnevne potrebe za hranjivim sastojcima. Super premium hrane za mačke sadrže vrhunske sastojke koji u potpunosti obezbeđuju ne samo kvalitetnu ishranu, već i ukus, što je izuzetno važno kod ovih izbirljivih kućnih ljubimaca. U prodaji se mogu naći u vidu dehidrirane hrane i konzervi.

Super premium hrana prodaje se isključivo u specijalizovanim prodavnicama za kućne ljubimce. U Pet centru kao najvećem prodajnom centru za kućne ljubimce u Srbiji imate veliki izbor originalno pakovane super premium hrane, jer samo tako kupljena hrana garantuje kvalitet deklarisanog sadržaja, kao i zagarantovani rok upotrebe.

OZNAKE:

Afrički tvor - polni ciklus, sterilizacija i higijena

Sledeći članak