Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Koja je domaća hrana najbolja za mačku, kao i da li sme da jede i domaću i brikete ili samo jedno od ta dva. Molim vas odgovorite. Unapred hvala, Emilija 

O: Prva godina u ishrani  mačke je najvažnija, jer će hrana kojom je hranite imati veliki uticaj na njen rast i razvoj. Iz tih razloga je veoma važno da budete sigurni da hrana kojom je hranite sadrži vitamine, minerale i hranljive materije koje su joj potrebne. Veoma je važno istaći da mačka, za razliku od psa, ne može da sintetiše aminokiselinu taurin, a koja joj je neophodna za nesmetan rast i razvoj, tako da je može dobiti jedino putem hrane.

Svakako Vam preporučujem neku od premium ili superpremium hrana: Brit Care, Alleva, Hill's, Royal Canin, Trainer, Leonardo i sl. Odlične su i konzervice Shesir, koje sadrže čisto meso u sosu. Na izbor su i Animonda superpremium vrečice i konzervice, Hill's konzerve, te čitav niz drugih proizvoda koji predstavljaju kvalitetan, izbalansiran i potpun obrok za mace.

Ako dodajete kuvanu hranu, onda obratite pažnju da su mačke striktni mesojedi, tako da bi domaći obrok trebalo većinski da čini meso. Uz obroke koje biste Vi pripremali potrebno je da dodajete vitaminsko-mineralne preprate, jer odnos vitamina i minerala ne možete optimalno izbalansirati. U ponudi Pet centra možete naći velik izbor vitaminsko-mineralnih preparata (Canina, Pet-phos, Sanal, Ebivet, Trixie ...).

Gotove granulirane hrane su podeljene prema uzrastu mačaka, fiziološkom stanju, fizičkoj aktivnosti itd. Na svakom pakovanju hrane postoji tabela na kojoj je navedena količina hrane u gramima koja je, prema telesnoj težini mačke, dovoljna da se zadovolje dnevne potrebe za hranjivim sastojcima.

Superpremium hrane za mačke sadrže vrhunske sastojke koji u potpunosti obezbeđuju ne samo vrhunsku ishranu, već i ukus, što je izuzetno važno kod ovih izbirljivih kućnih ljubimaca. U prodaji se mogu naći u vidu suve, dehidrirane hrane, mokrih kesica i konzervi. Superpremium hrana prodaje se isključivo u specijalizovanim prodavnicama za kućne ljubimce.

U Pet centru kao najvećem prodajnom centru za kućne ljubimce u Srbiji imate velik izbor originalno pakovane superpremium hrane, jer samo tako kupljena hrana garantuje kvalitet deklarisanog sadržaja, kao i zagarantovani rok upotrebe.

Naša preporuka je da u ishrani koristite Brit Care granuliranu superpremijum hranu, koja sadrži sve pravilno izbalansirane sastojke za kvalitetan i zdrav život mačke. Visoko kvalitetna suva hrana proizvedena je od  hipoalergenih i lako svarljivih sastojaka. Brit care formula sadrži funkcionalne sastojke koji obezbeđuju jaku podršku imunitetu i štite organizam Vaše mačke od simptoma starenja te povoljno utiču na kvalitetu kože i dlake. Brit Care obezbeđuje zdravu i izbalansiranu ishranu Vaše mačke.

Više o hrani Brit Care za mačke možete pogledati ovde.

OZNAKE: