aleksandra

Odgovara:
Aleksandra Todosijević, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

P: Da li u Vašem asortimanu imate pastu protiv parazita Banminth ili Drontal cat tablete? Pozdrav. Branka

O: U okviru ponude Pet centra možete naći Drotal Cat tablete, a od skoro je ponovo deo našeg asortimana i Vitaminthe pasta koju dugo nismo imali.

Sa Drontal Cat se počinje sa davanje nakon 6. nedelje života. Jednokratna doza je 1 tableta/ 4 kg telesne mase. Maci bi trebalo izmeriti težinu, a tabletu izlomiti tako da količina odgovara težini mace (1/4 tablete odgovarala bi za životinjicu tešku 0,5 do 1 kg, odnosno ako je maca znatno lakša treba joj dati 1/8 tablete).

U okolnostima invazije malih mačića ne može se očekivati da će se jednokratnom dehelmintizacijom u potpunosti ukloniti parazite iz domaćina. Stoga se preporučuje da se tretman ponovi za 14 dana. Kod odraslih maca preporučuje se tretiranje ovim preparatamom 3 - 4 puta godišnje.

Kod Vitaminthe pasta 1 podeok paste na ide na 2 kg telesne mase.

Oba preparata su jednako delotvorna, a s obzirom na telesnu masu mačke, procenite sami koji Vam je preparat lakše dozirati.


O pravilnoj upotrebi Vitamninthe paste pisao je kolega u tekstu koji glasi „Pravilna upotreba Vitaminthe paste protiv crevnih parazita“.

OZNAKE: