Marija Tetkic v3

Odgovara:
Marija Tetkić, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad

P: Kupila sam kod vas Frontline Combo za mačke jer sam primetila da mačka ima buve, takođe sam kupila i ogrlicu protiv buva koju sam mu stavila i primetila sam da mačka i dalje ima buve iako sam stavila pre par dana. Ne znam na koji način da je zaštitim od buva jer ne želim da pređu i na stan jer sam već imala iskustva sa tim i pravo je mučenje. Htela sam da uzmem i ampulicu koju sam pre koristila odnosno kupala mačku, al mi je rečeno da se više ne koristi. Ne znam šta još treba da uradim. Da li će buve preći na ceo stan i zašto preparati ne deluju? Hvala Vam puno unapred! Marija


O: Pravilna aplikacija preparata je prvi uslov za njegovu efikasnost.


Frontline Combo Spot On preparat za tretman i prevenciju infestacije buvama i krpeljima kod mačaka upotrebljava se na sledeći način: polomiti vrh pipete, razgrnuti dlaku u predelu vrata ili između lopatica da se koža vidi, vrh pipete okrenuti, kako bi tečnost iz nje mogla da izlazi i tečnost sipati direktno na kožu.

Jednokratan tretman preporučenom količinom štiti mačke od buva do 2 meseca, a od krpelja do 1 meseca.

Takođe ovaj preparat deluje i na razvojne oblike buva, tako da njegovom redovnom upotrebom smanjujete mogućnost razmnožavanja buva u okolini.

Dva dana pre i dva dana posle aplikacije Frontline preparate ne smete kupati i kvasiti psa.

Nekada se desi da se sadržaj ampule slije niz dlaku, pa se ne resorbuje u dovoljnoj količini. Takođe može da se desi  da se životinja valja nakon aplikacije ili čak i da poliže sadžaj ampule. To su mogući razlozi slabijeg dejstva. Moram i da napomenem da je za dejstvo ovog preparata neophodno da prođe 48h, kako bi se aktivne supstance u potpunosti resorbovale u kožu i rasporedile po celoj površini tela.


Dejstvo ogrlica je različito u zavisnosti da li se radi o hemijskim ili biljnim ogrlicama.


Od hemijskih ogrlica za mace, na našem tržištiu prisutna je Foresto ogrlica.Ona ima cidni efekat (ubija ektoparazite) i repelentni efekat.


Biljne ogrlice imaju samo repelentni efekat, odnosno samo odbijaju ektoparazite svojim mirisom i znatno su slabijeg dejstva.

OZNAKE: