Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

WAUkanijada - Saznaj više i prijavi se!Pripremite sve što vam je potrebno za vaše novo mače

Napunite svoj prostor zalihama i osnovnim stvarima pre nego što vaša mačka stigne kako biste joj pomogli da se oseća udobno i bezbedno od samog početka

Zaštita od grebanja

Pomozite da fokusirate grebanje i držite mačku dalje od predmeta koje ne želite da dodiruje.

Grebalice

Omogućite svojoj novoj maci prostore da iskoriste njene prirodne instinkte.

Prozori

Mačke privlače prozori, pa se pobrinite da pričvrstite zavese i pomerite roletne kako biste smanjili rizik od povreda.

Osigurajte kantu za smeće

Pomaže u sprečavanju gutanja štetnih predmeta i ostataka hrane kao što su kosti, čokolada, luk i grožđe.

Hidratacija

Svojoj maci ponudite pravu količinu vode kako biste ga održali hidriranim.

Održavanje higijene i površina u domu

Održavajte površine čistim od prosute hrane i mrvica kako biste sprečili kontrasurfovanje.

Pomozite svojoj novoj mački da se oseća prijatno prve noći sa vama uz prave zalihe.

Postavite bezbedno mesto

Napravite mali, namenski prostor sa njihovim krevetom, kutijom za otpatke, hranom, vodom i igračkama kako biste im pomogli da se prilagode svom novom domu.

Polako je upoznajte sa novinama

Udobnim tempom za vašu mačku, dozvolite svojim prijateljima i porodici da ih upoznaju, a da svaka interakcija bude kratka i pozitivna nagrađujući ih poslasticama.

Neka istražuju svojim tempom

Dozvolite vašoj mački da izađe iz svog putničkog nosača kada to želi i pazite da je ne žurite.

krevetići za mace

Postavite jaku osnovu za njihovo fizičko zdravlje kvalitetnom ishranom. Zdravlje počinje od onoga što je u njihovoj posudi. Napravite uravnoteženu činiju sa kvalitetnom ishranom i prelivima kako biste osigurali zdravu ishranu.

Mačićima je potrebno davati više obroka dnevno. Saznajte šta je Vaše mače jelo do dolaska u novi dom i nastojte ga time hraniti još dan-dva. Ukoliko želite da pređete na novu hranu, činite to mešajući staru i novu hranu tako da postepeno povećavate količinu nove. Najbolji izbor je superpremium hrana, koja je savršeno izbalansirana i sadrži sve sastojke potrebne za zdrav rast i razvoj Vašeg mačeta.

Mace vole mleko, ali zbog visokog nivoa laktoze ono može izazvati dijareju. Kao alternativu, mačetu možete ponuditi posebno formulisano mleko za mačiće, koje možete nabaviti u Pet centru. Sveža voda mačetu mora biti stalno dostupna. Mačići vole i poslastice, samo pripazite da njihovo doziranje ograničite prema uputstvima na pakovanju. Nabavite posudicu za hranu i vodu i redovno ih ih čistite.

PRVI PUT KOD VETERINARA

Redovne posete veterinaru od samog početka mogu pomoći u održavanju fizičkog zdravlja i opšteg zdravlja vaše mačke. Pomozite joj kako biste izbegli bolesti, parazite i buve.

Veterinari

Pomozite im da izbegnu bolesti, parazite i buve.Redovna vakcinacijaRedovne kontrole za zdravlje i pravilan rast Miročiping - Prema Zakonu, obavezni ste štene i čipovati, što je najbolje obaviti prilikom prve vakcinacije. O rasporedu vakcinacija i čipovanja posavetujte se sa veterinarom.

Treneri

Pronađite odgovarajućeg trenera za kreiranje bezbedne rutine

Groomeri

Stručnjaci koji će voditi računa o krznu i šišanju

Takođe, vrlo je bitno preventivno delovati protiv buva jer su i one prenosioci nekih vrsta crevnih parazita. Na sreću, postoje efikasni lekovi za tretiranje više od jedne vrste crevnih parazita. U ponudi Pet centra su efikasnii preparati za dehelmintizaciju mačaka u obliku paste (Banminth) ili tablete (Pratel, Drontal cat, Verpanyl).

Buve i krpelji

Mače može pokupiti buve bilo gde. Kako bi ih eliminisali, osim mačića morate tretirati i celu kuću - tepihe, zavese, prostor iza lajsni, parket, pokrivače kao i ležaj mačeta. Vrlo je važno istovremeno tretirati mače i protiv endo i protiv ekto parazita, jer buve prenose neke od razvojnih oblika pantljičara što je vrlo važno kasnije u starijoj dobi. Ako imate još životinja u kući savetujemo da sve životinje istovremeno tretirate protiv parazita.

POVEŽITE SE SA VAŠIM NOVIM MAČETOM

Igranje

Nameštaj za mačke.
Dajte im prostora za skakanje, penjanje i vežbanje između sesija igre.

Igračke i mačja trava

Ohrabrite ih da se igraju kada su sami kako bi ostali mentalno stimulisani.

Tizeri i štapići

Pomozite im da ostanu aktivni dok zajedno grade vašu vezu.

Bezbednost i odgovarajući oblik igračaka

Različiti psi vole različite stvari igračke, pa im ponudite one koje će biti zanimljivi, edukativni i zabavni, a bezbedi u isto vreme. Igračke koje nisu posebno proizvedene za pse mogu biti posebno opasno, jer može sadržati male čestice koje mogu izazvati gušenje. Dječiji plišani igračke koje imaju, na primer, punjene oči i noseve koje pas lako odgrize i progutani nisu prikladni.

Pogledajte ponudu igračaka

Kupanje i češljanje

Preporučljivo je svaki dan četkati mačku, pogotovo ako je dugodlaka. Četkanjem ćete odstraniti otpalu dlaku, nečistoću i prašinu. Četkanje takođe pomaže pri sprečavanju nastanka kuglica dlake u želucu, ali i obezbeđuje Vama i Vašem ljubimcu neprocenjivo vreme koje provodite zajedno. Kupanje nije potrebno, međutim ukoliko imate dugodlaku mačku, kupanje nekoliko puta godišnje pomoći će otpetljavanju i raščešljavanju dlake.

U Pet centru možete kupiti posebne šampone za mačiće, kao i šampone za suvo pranje. Ukoliko mače od malena naviknete na ovu aktivnost, rado će na nju pristajati. Nakon kupanja mače dobro osušite i iščetkajte.

pogledajte kompletnu ponudu higijene
Nosači
Obezbedite siguran način za transport vaše mačke tokom putovanja kod veterinara ili drugih izleta.

Remenje i povodci
U zavisnosti od temperamenta vaše mačke, možda ćete moći da se obučete na povodcu.

Ogrlice i identifikacione oznake
Ovo im može pomoći da se vrate kući ako se ikada izgube.

Smirujuća pomagala
Pomozite im da se opuste i opuste, istovremeno podstičući pozitivno ponašanje.

Lista želja

Vaša korpa je prazna.

Dodajte proizvode u korpu

Nastavite kupovinu
0