Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Besplatna dostava za kupovinu preko 2900rsd

Pripremite sve što vam je potrebno za vaše novo štene

Opremite svoj prostor zalihama i osnovnim stvarima pre nego što vaš pas stigne kako biste mu pomogli da se oseća udobno i bezbedno od samog početka.

Omogućite bezbedno istraživanje prostora

Koristite kapije za psa da biste mu omogućili pristup bezbednom istraživanju prostora.

Osigurajte žice, kablove i kantu za smeće

Osigurajte izložene žice i kablove, i odložite kablove kada se ne koriste da biste sprečili žvakanje. Zaštitite površinu blizu kante za smeće, kako pas ne bi progutao ostatke hrane kao što su kosti, čokolada, luk...

Koristite sredstva za odvraćanje na stvarima

Poput biljaka i nameštaja bezbednih za kućne ljubimce — da biste sprečili žvakanje.

Hidratacija

Svom psu ponudite pravu količinu vode kako biste ga održali hidriranim.

Prva zajednička noć može biti velika promena za sve, a priprema unapred može pomoći da se obezbedi nesmetano prilagođavanje.

Izbegnite anksioznost

Moguće je da štene prvu noć proživljava stres i anksioznost, pa od velike pomoći mogu biti igračke i žvakalice.

Vežbanje korišćenja WC-a

Pomozite da smanjite nezgode tako što ćete svoje novo štene navikavati na korišćenje WC-a ubrzo nakon jela, pića, buđenja ili igre.

Mesto za psa

Dajte im svoje mesto za spavanje, krevet ili kavez u kome mogu spavati. Na taj način ćete im pomoći da se osećaju bezbedno u svom novom domu.

Opremite svoj prostor zalihama i osnovnim stvarima pre nego što vaš pas stigne kako biste mu pomogli da se oseća udobno i bezbedno od samog početka.

Kvalitetna hrana je izuzetno važna za psa. To je izvor energije, dobrog blagostanja i zdravlja celog organizma. Zato moramo da se uverimo u to našem psu obezbeđujemo hranu koja mu najviše odgovara.

Psi imaju različite potrebe u različitim fazama svog života. Za pravilan rast i razvoj štenetu je potrebna ishrana bogata kalorijama sa ispravnim odnosom vitamina i minerala, što obezbeđuje zdrav razvoj. Zato nam je potrebna hrana koju ćemo izuzetno pažljivo birati. Naravno, preporučljivo je da se odlučimo za hranu, koja je napravljena specijalno za štence, a u okviru ove kategorije imamo izbore u zavisnosti od veličine psa ili čak rase.

Štencu nudimo hranu nekoliko puta dnevno u manjim porcijama, a kako rastu broj obroka smanjujemo na dva ili jedanput dnevno.

Koliko hrane štene treba da dobije dnevno navedeno je na pakovanju hrane prema težine i starosti. Ovu količinu treba malo povećati ako je pas veoma aktivan ili smanjiti ako je štene mirnije prirode.

Uz pravilnu dozu hrane, naše štene će imati idealno težinu i pravilan rast i takođe manja verovatnoća problema sa gojaznošću u odraslom dobu.

Dehidrirana (suva) hrana

Hladno presovana hrana

Sirova (zamrznuta) hrana

Šta razlikuje dehidriranu (suvu) hranu od hladno presovane hrane?

Razlika je u preradi sirovina. Dehidrirana (suva) hranu u termičkom procesu preradom gubi izvestan deo nutritivnih vrednosti, pa se u završnoj fazi dehidratacije dodaju i vitamini i minerali. Sam naziv hladno presovana hrana nam govori da se sirovine koriste u procesu proizvodnje bukvalno se stisnu, pri čemu temperatura ne prelazi 50°C, dakle hladno presovana hrana u osnovi zadržava više nutritivne vrednosti.

Sirova hrana

Sve prepoznatljiviji i popularniji način ishrane naših ljubimaca, što zapravo ilustruje primitivno hranjenje pasa i mačaka sirovim mesom, organa i kostiju uz dodatak biljnog izvora. Iako bi u početku bilo teže govoriti o praktičnosti, kada se predmet odnosi na sirovo hranu, koristi postaju očigledne nakon što pas isprazni činiju. Briketi zaista samo sipajte u posudu, ali je već dostupna i sirova smrznuta hrana porcionih pakovanja i može se odmrznuti tačno onoliko koliko je psu potrebno u obroku potrebe. Stoga je redovno odmrzavanje namirnica naša jedina briga i dodatni posao.

Pozitivni efekti jedenja sirove hrane:

  • sadrži neprerađene prirodne sastojke
  • po pravilu ne sadrži veštačke aditive
  • lako je svarljiv
  • svarljiv nakon hranjenja takvom hranom, životinje imaju svež dah i zdrave desni
  • smanjena osetljivost gastrointestinalnog trakta i mogućnost alergija
  • poboljšano opšte zdravlje i dobrobit životinja
  • doprinosi lepoj dlaki i zdravoj koži
  • doprinosi optimalnoj telesnoj težini i vitalnosti

Da li ste znali?

Kako da znate da li odabrana vrsta hrane odgovara našem psu? Čvrsta i mala stolica je odličan pokazatelj dobrog varenja, dlaka je sjajna i meka, pas nema neprijatan miris i ne grebe.

Koji dodaci ishrani imaju smisla za štence?

Da li vaše štene ima problema sa varenjem? Među najčešćim problemima sa varenjem uključuju dijareju, zatvor i nadimanje. Gastrointestinalni kompleks sadrži probiotičke kulture sa kojima mogu poboljšavate funkcionisanje crevne mikroflore i funkcionisanje imunog sistema. Iako kvalitetna hrana za štence već sadrži sve dodatke ishrani neophodna za zdrav razvoj i rast mladog organizma, ali je ipak dobra znate koji su suplementi koji pomažu da se što bolje počne život.

Možemo preporučiti dodatak omega za sve štence 3 i 6 masnih kiselina

• za lepu i sjajno krzno i zdravu kožu
• za podršku kardiovaskularnom zdravlju, zdravlju jetre i bubrega
• dobar stimulans za nedostatak apetita

Dodatak ishrani za zaštitu i jačanje zglobova, hrskavice vezivna tkiva, ligamenti i tetive.
Povećava elastičnost ligamenata tkiva i performanse tokom treninga, trudnoće i rasta.
Pogodno posebno za srednje i velike rase.

POVEZIVANJE SA STRUČNJACIMA

Pronalaženje stručnjaka kojima verujete i koji pružaju razne usluge i rešenja može vam pomoći da zadovoljite sve potrebe vašeg psa kako bi ostao zdrav.

Veterinari

Pomozite im da izbegnu bolesti, parazite i buve.Redovna vakcinacijaRedovne kontrole za zdravlje i pravilan rast Miročiping - Prema Zakonu, obavezni ste štene i čipovati, što je najbolje obaviti prilikom prve vakcinacije. O rasporedu vakcinacija i čipovanja posavetujte se sa veterinarom.

Treneri

Pronađite odgovarajućeg trenera za kreiranje bezbedne rutine

Groomeri

Stručnjaci koji će voditi računa o krznu i šišanju

ISTRAŽITE SVE ZAJEDNO

Podržite njihovo socijalno zdravlje da biste im pomogli da steknu prijatelje i steknu samopouzdanje za sve svoje prve korake u novim sredinama.

Igračke

Igranje sa odgovarajućim igračkama bezbedno okupira zube, šape i misli psa. Preusmerava njihovu energiju u nešto produktivno, smanjuje stres, dosada i usamljenost. Odabir pravih igračaka može nam mnogo olakšati život sa psom. Ako ne možete odlučiti koja je najpogodnija među mnoštvom različitih igračaka za svog četvoronožnog prijatelja pročitajte sledeće savete koje vi oni će vam pomoći u kupovini. Ali da biste pronašli pravu, prvo morate saznati šta vaš pas voli.


Veličina
Igračke moraju biti dovoljno velike da pas ne može da proguta. Takođe igračke nisu pogodne za male pse, napravljene su za veće rase jer to ne čine moći će da se nosi.

Trajnost/trajnost igračaka

Izaberite igračke koje se lako čiste ili oprati. Izaberite najbolje materijale, sa kojim će vaš ljubimac biti voleo da se igra iznova i iznova. Takve su igračke naravno malo skuplje, ali hoće trajalo duže!

Bezbednost i odgovarajući oblik igračaka
Različiti psi vole različite stvari igračke, pa im ponudite one koje će biti zanimljivi, edukativni i zabavni, a bezbedi u isto vreme. Igračke koje nisu posebno proizvedene za pse mogu biti posebno opasno, jer može sadržati male čestice koje mogu izazvati gušenje. Dječiji plišani igračke koje imaju, na primer, punjene oči i noseve koje pas lako odgrize i progutani nisu prikladni.

 

Pogledajte ponudu igračaka

Prva šetnja

1. Koristite preventivni tretman kako biste zaštitili svoje štene od buva i krpelja.
2. Povodci i pojasevi - Trebalo bi da dobro stoji kako bi vašem štenetu bilo udobno u šetnji.
3. Kese za otpad i dozatori - Trebalo bi da bude lako dostupno tako da ste uvek spremni za čišćenje.
4. Trening poslastice-Ohrabrite i nagradite željeno ponašanje poput hodanja na labavom povodcu.

Nega krzna

Ima oblik češljanja, sečenja ili podrezivanja. Češljanje sprečava formiranje čvorova i uklanjamo mrtve dlake. Ovo takođe sprečava neprijatni mirisi. Podrezivanje je posebno važno za pse sa dugom dlakom u letnjem periodu. Čvorovi u krznu psa zarobljavaju toplotu i vlagu koju mogu izaziva iritaciju i crvenilo kože, kao i neprijatan miris, upale i alergije. Čvorove treba preseći, a ubuduće ih sprečiti redovnim češlja kosu. Podrezivanje podrazumeva uklanjanje mrtve dlake ili njeno skraćivanje kosu sa posebnim uređajem koji se zove trimer. Nega kose zavisi po rasi, nekim rasama je potrebno samo nežno četkanje, drugima rasama je potrebno redovno češljanje i podrezivanje. Prilikom izbora rase neophodno je takođe uzmite u obzir njene zahteve za negu.

Kupanje

Jedan od najvažnijih oblika negovanja pasa. On je čist pas obično i zdrav pas. Sa kupanjem ne treba preterivati. Najbolje je kupati psa prema osećaju i potrebi, neophodno ali se moraju uzeti u obzir i zahtevi pojedine rase. Za kupanje koristite nežne šampone za pse. Neki su namenjen posebnoj nezi i lečenju određenih tegoba sa kože i borbe protiv krpelja i buva.

Briga o jastučićima šapa

Potreban je u svim godišnjim dobima. Jastučići na šapama služe kao dodatak hodajući takođe radi zaštite od habanja kostiju i zglobova, obezbeđuju izolaciju protiv ekstremnih vremenskih uslova, oni su od pomoći kada hodate po neravnom terenu terena i štite tkivo dublje u šapama. Nega jastučića se odvija u različite forme. Važno je da vlasnici redovno šišaju kosu između jastučića. Ovo sprečava bolno čvorovanje. Potrebno je nekoliko puta pregledajte prostor između jastučića. Šljunak, staklo, zemlja i slični strani predmeti moraju se ukloniti pincetom, rane koje inače izazivaju, i za lečenje. Zimi, jastučići na šapama moraju biti zaštićeni od snega i soli, nakon šetnje, takođe se preporučuje da ih operete da biste isprali so. Let ih zaštiti ga od vrelog asfalta, jer inače može i da dođe do teških opekotina!

Pregled i čišćenje ušiju

Treba raditi jednom nedeljno. Redovnim pregledom i čišćenjem ušiju možemo sprečiti upale uha koje se manifestuju prekomernim lučenjem ušni vosak, crvenilo, stalno grebanje uha, neprijatni mirisi, tresenje glavom itd prekomerno čvorovanje dlake na spoljašnjoj strani deo uha. Počinjemo da čistimo uši sa rastvor za čišćenje psećih ušiju i komada vata. izvodi se otprilike jednom mesečno, u zavisnosti od habanja i stope rasta kandži. Pas stalno kandže rastu. Kada pas stoji uspravno, vrhovi kandži ne stoje moraju dodirivati pod, inače su već predugačke! Ima kandže seče namenskim kleštima.

Očni pregled i nega

Treba raditi svakodnevno. Iscjedak iz očiju, povećana lakrimacija, crvenilo, zamućenost a otok očiju može ukazivati zapaljenje očiju. Sluz i tablete za spavanje dnevno uklonite vlažnim pamukom tkanina. Nega očiju takođe uključuje šišanje preduga kosa koja onemogućava, štene da vidi normalno.

Čišćenje zuba

Treba raditi najmanje 2 do 3 puta nedeljno, ali se najviše preporučuje pranje zuba psu čistimo svaki dan. Svrha stomatološke nege je čišćenje plaka, prevencija loš zadah i problemi sa desnima. Čišćenje zuba se može obaviti specijalnim alatima poslastice u obliku zubnih štapića, kostiju, kolačiće i naravno pseće četkice za zube. Paste za zube namenjene psima su bezopasni, čak i ako psi za njima.

Pogledajte kompltnu ponudu higijene

Socijalizacija

Poseta veterinaru, frizeru pasa, bučni događaj, izložba pasa ili igra, poseta prodavnici kućnih ljubimaca, dečijem igralištu, vožnji vozom stanica, pijaca, more, jezero, putovanje kolima... Socijalizacija podrazumeva odvođenje šteneta na sva moguća mesta i upoznajte ga sa svim mogućim stvarima i naravno sa psi svih vrsta i veličina. Svako iskustvo treba da bude pozitivno i bez prinude. Ne držite psa dok istražujete, važno je da uči o svetu na svoje četiri šape.

Održavanje socijalizacije je doživotni proces. Socijalizacija je postignuta postepeno dozvoljavajući psu da dođe u kontakt sa različitim ljudima, decom, sredinom, stvari, psi i druge životinje. Važno je naviknuti psa na nove stimuluse izlaže kad je za to spreman i da ih dobrovoljno istražuje i u sopstvenim tempom - nikada ga ne forsirajte u suočavanje ili interakciju sa stvorenjima ili stvari kojih se plaši! Daj mu to vreme da istražuje nove stvari za sebe kada je pripremljen na svoj način i postepeno. U suprotnom, možete učiniti više štete nego koristi.

Na putu

Štene je naš najbolji prijatelj koji će rado biti sa nama u pratnji na putovanju, odmoru ili poseti prijateljima i rođacima! Za njegove i naše a o udobnosti vodimo računa tako što ga nosimo sa sobom sve potrepštine koje će biti naše putovanje napravljen potpuno bezbrižno!

Štene hranite svaki dan u isto vreme i onda ga izvedite u šetnju posle 30 minuta.Uspostavite komandu za svaku akciju.Odaberemo reč koje izgovaramo kada štene uradi dobro odrađenu akciju i nagradimo ga. Uskoro će na tu reč reagovati uvek sa tom akcijom.Biramo mesto za svaku potrebu. Uvek vodimo štene na isto mesto, da ispuni neku potrebu. Već po mirisu će znati šta treba da uradi!Naviknite štene na boks ili krevetić za spavanje.

WISHLIST

Vaša korpa je prazna.

Dodajte proizvode u korpu

Nastavite kupovinu
0