Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Besplatna dostava za iznos preko 2900rsd!

  • Podelite:

1. maj

Pre nego što dovedete štene u njegov novi dom, pripremite sve neophodne potrepštine. Prvih nekoliko meseci u životu Vašeg ljubimca najvažniji su za uspostavljanje kvalitetnog odnosa sa novom porodicom. Trebate biti dosledni i čvrsti, a u isto mu vreme pružiti siguran i srećan dom.

2. maj

Idealno ime bi trebalo biti kratko. Ime sa dva suglasnika je preporučljivo jer je kratko, a štene ga neće pomešati sa kratkim naredbama ili zabranama tipa "Ne". Budite uporni - svi članovi porodice trebali bi da koriste isto ime, a ne zbunjujuće nadimke ili varijacije imena. Reakciju na ime nagradite sa puno pohvala i igre. Obezbedite štenetu poseban krevetić. Položite ga na mirno mesto bez promaje. Prve noći u novom domu Vašem novom ljubimcu prijaće mekani ležaj, koji će mu dati toplinu i osećaj sigurnosti. Uteha će mu biti i posebno dizajnirana igračka za štence (Karlie) koja će zadovoljiti njegove instinkte. Ukoliko u kući imate i druge ljubimce, upoznajte ih postepeno, ne ostavljajte same niti ih  hranite zajedno sve dok se dobro ne upoznaju i prihvate.

3. maj

Puppy trainer(Karlie) - odlično je sredstvo za pomoć pri treningu jer privlači štene da vrši nuždu na jednom mestu. Za siguran rezultat, pokažite štenetu mesto gde ste stavili sredstvo i uvek ga tamo odvedite odmah ujutro, uveče pre spavanja i nakon svakog obroka. Ako samostalno ode na to mesto i obavi nuždu, odmah ga nagradite poslasticom. Upijajuće prostirke za štence posebno pomažu kod kućnog treninga. Miris pelena privući će štene da obavi nuždu baš na tom mestu, umesto na podu. Svakako ga nagradite prilikom korišćenja pelena, što će ga ohrabriti da ponavlja vršenje nužde na tom mestu.

4. maj

Prvi obroci novog šteneta u kući vrlo su važni. Saznajte šta je Vaše štene jelo do dolaska u novi dom i nastojte ga time hraniti još dan-dva. Ukoliko želite preći na hranu višeg nivoa kvaliteta, možete izabrati hranu poput Brit Care, ali činite to postepeno u periodu od jedne do dve nedelje. Mešajte novu i staru hranu, postepeno povećavajući količinu nove, kako ne biste opteretili mladi sistem za varenje. Kvalitetna suva hrana za štence, osim što je zdravija za Vašeg psa, za posledicu ima i količinski manju i uredniju stolicu. Kupujte samo originalna pakovanja, a ne hranu u rinfuzu. Samo originalna pakovanja garantuju kvalitet, deklarisani sadržaj, ispravan rok trajanja i očuvanost svih hranjivih sastojaka.

5. maj

U periodu od prestanka sisanja do navršenih 12 meseci starosti preporučujemo ishranu sa Brit Care suvom hranom za štence. Brit care puppy kompletan je i izbalansiran obrok za dnevnu ishranu štenaca u fazi rasta i odvikavanja od sisanja. Sadrži sastojke neophodne za zdrav rast i razvoj, kao i vitamine i omega-3 i omega-6 masne kiseline.

Dodavanje "ljudskih" namirnica, kao što su meso, jaja, sir ili kravlje mleko u ovom periodu može napraviti više štete nego koristi. Obezbedite svom ljubimcu vlastite posudice za hranu i vodu i uvek dostupnu svežu vodu.

Lista želja

Vaša korpa je prazna.

Dodajte proizvode u korpu

Nastavite kupovinu
0