ana_jovanovic2a


Odgovara:
Ana Jovanović, dr. vet. med.,
Pet centar, Bulevar M. Milankovića 1v, Beograd

 

P: Interesuje me koje vitamine da dajem mom maltezeru starom šest godina. Inače je veoma izbirljiv po pitanju hrane. Ona se zasniva većinom na barenom mesu sa vrlo malom količinom povrća, ponekad jede i granule, ali uvek sa komadićima mesa ili sirom preko. Od poslastica samo hoće sušene kobasice za pse. Ponekad uzme jogurt. Kupovo sam razne vitamine u tabletama, ali nikako da ga prevarim čak i kada izmrvim u hrani. Da li postoje neki vitamini za imunitet, ali u tečnom stanju, da bih mu lakše dao. Unapred zahvalan, Todor


O: U ponudi Pet Centra, od vitaminskih preparata u obliku sirupa možete naći Anima strath tonik koji deluje na mnoge procese u organizmu: pojačanje imuniteta, opšte otpornosti, apetita, i poboljšanja kvaliteta dlake i kože. Ovaj preparat je prirodnog sastava.


U obliku paste, u Ponudi Pet Centra možete naći Calo Pet pastu, koja predstavlja vitaminsko-mineralni dodatak.

Vitamine nije neophodno stalno dodavati, već povremeno. Najbolje je davati ih u proleće i jesen, kada pada imunitet.

Inače, uvek se trudite da glavni deo obroka Vašeg psa budu kvalitetne granule, koje su optimalno izbalansirane. Najbolje je u ishrani psa koristiti premium i superpremium hranu poput Royal canin, Hill's, Alleva, Brit Care, Eukanuba, Trainer, Cibau i sl. U slučaju ishrane superpremijum hranom, dodavanje mineralno-vitaminskih kompleksa nije potrebno (kod zdravog psa), jer hrane sadrže sve što je jedinki potrebno za pravilan rast i razvoj.

Više o probirljivosti psa kada je u pitanju ishrana pisala sam u mom prethodnom odgovoru pod naslovom „Izbirljivost i slab apetit psa“.

 

OZNAKE:

psi

Afrički tvor - polni ciklus, sterilizacija i higijena

Sledeći članak