Marija Tetkic v3

Odgovara:
Marija Tetkić, dr. vet. med.,
Pet centar, Sentandrejski put 11, Novi Sad


P:
 Imam Nemačkog ovčara, starog 10 meseci, i hranim je sa Brit Premium Sport granulama, a pored nje imam i štene od 2.5 meseca kom se jako dopada ta hrana, pa me interesuje da li bi mu škodilo da jede te granule... Hvala unapred! Duško


O:
 Brit Premium Sport hrana je potpuna premium hrana za  pse, sa piletinom i pirinčem, za pse sa povećanom potrebom za energijom, za aktivne i radne pse. Sadrži visoki procenat proteina i masti što u suštini zadovoljava potrebe mladih pasa, ali manjih rasa. Ako je u pitanju pas velike rase ovako jaka hrana bi mogla da dovede do ubrzanog povećanja telesne mase što je opterećenje za skelet i zglobove pasa u razvoju. Takođe, ovakva hrana nije prilagođena mladim psima u pogledu vitamina i minerala.

 Brit Premium hrana ima u svom asortimanu hranu za svaku rasu pasa u zavisnosti da li je u pitanju pas male, srednje ili velike rase, kako za odrasle tako i za juniore i štence. Preporučujem Vam ipak da koristite hranu koja je prilagođena Vašem psu I koja je potpuno izbalansirana u pogledu svih nutritivnih vrednosti.

OZNAKE:

psi

Afrički tvor - polni ciklus, sterilizacija i higijena

Sledeći članak